header-web.jpg

In afgelegen gebieden bepaalt een piloot zelf of hij klaar is om op te stijgen. Even op de vleugel klimmen en hij ziet of de startbaan lang genoeg is.

Onze reis

Het verhaal van PME Legend is al 25 jaar verbonden met het tijdperk van de cargopiloten en hun fenomenale vliegmachines, waarmee ze legendarische expedities maakten. Deze piloten – de ‘cowboys van de lucht’ – werken keihard, en verwachten hetzelfde van hun gear. De robuuste, functionele en duurzame eigenschappen van hun spullen, zie je standaard terug in de designs en het eersteklas vakmanschap van elke PME Legend collectie.

header-web.jpg

In deze woeste omgeving hebben cargopiloten goede, lekker zittende kleding nodig die is opgewassen tegen hun inspannende lifestyle – iedere keer weer.

Legendes ontstaan in de lucht

PME Legend stamt van de cargopiloten en hun klassieke vliegtuigen. Deze piloten leven graag op het randje, hebben een aangeboren hang naar avontuur en een echte 'komt goed-mentaliteit'. Vrij als condors, vliegen ze laag over de bergen, diep de jungle in, op avontuur in totale afzondering. Dit is hun verhaal, en PME Legend is ons eerbetoon.


De man en zijn vliegtuig

Sporen door de tijd
Van de Douglas Dakota DC-3 tot de Curtiss Commando, de vliegtuigen en de mannen die ze besturen zijn de legendes van de lucht. Veel van de propliners die nog altijd ver weg in de wildernis vliegen, begonnen hun werkende leven meer dan 80 jaar geleden. Deze vliegtuigen zijn de echte helden, die hun sporen achterlaten in de geschiedenisboeken terwijl ze de tijd blijven trotseren.


Het oorspronkelijke ontwerp van de cargo pants van een piloot is nog hetzelfde als op de dag dat hun vliegtuigen werden gebouwd. En omdat je het niet kunt winnen van een klassieker, hebben we het patroon al die jaren onveranderd gelaten.

Ontdek het verhaal achter de legende

Van de piloten tot de propliners, in onze selectie van korte films kom je nog meer te weten over de helden die de inspiratiebron vormen voor het merk PME Legend.